MALINOVÝ DEZERT
vyzivovymentoring.sk
KALORICKÁ HODNOTA NA 100 g –116 kcal
Bielkoviny – 9,1 g
Sacharidy – 4,7 g
Tuky – 6,66 g
Vláknina – 0,57 g
INGREDIENCIE
500 g nízkotučného tvarohu (2 balenia)
500 ml smotany na varenie
9 plátkov želatíny
čerstvé maliny
bourboun vanilka
stevia tekutá (alebo iné sladidlo)
POSTUP
Do studenej vody si podľa návodu na balíčku dáme na 10 minút napučať plátky želatíny. Do mixéra pripravíme tvaroh, sladidlo, vanilkovú pastu. Do hrnca nalejeme smotanu na varenie, pridáme napučané želatínové plátky. Zohrejeme tak, aby sa želatínové plátky rozpustili. Hmota nesmie vrieť. Vlejeme ju do mixéra k tvarohu a vymixujeme. Dosladíme podľa chuti. Vylejeme do formy na srnčí chrbát, ktorý sme vystlali potravinovou fóliou , prípadne do vhodných misiek. Poukladáme a vtlačíme do hmoty maliny. Necháme stuhnúť v chladničke cez noc.